Hal-kleding

Kamperen

Een paar weken voor de première verruilen we onze vertrouwde repetitieruimte voor een bollenschuur.

Het podium dat voor BROADWAY25 bedacht is en in de schouwburg neergezet zal worden, is hier alvast op ware grootte nagebouwd, zodat wij onze choreografieën waarheidsgetrouw kunnen oefenen. Ook de dansers van Factorium uit Tilburg reizen in deze periode af naar het pittoreske Hem om hun dansmoves in de praktijk te brengen.

Ik vergelijk ons verblijf in de bollenschuur altijd met een camping: koorleden komen aan met koffers vol kleding en zoeken een plekje naast of achter het podium waar ze vervolgens ‘kwartier’ maken. In de praktijk ziet dit er als volgt uit: een smalle gang met aan weerszijden een scala aan kledingrekken, stoelen, spiegels en een hele rits aan jurken, broeken, hemden en jasjes.

 

Bij de ingang van onze ‘camping’ hebben we de beschikking over een heuse kantine met terras, gerund door Ruud en Karla, waar we vooraf en tussendoor heerlijke koffie, koek, soep en andere versnaperingen kunnen krijgen.

In de drie weken dat we hier bivakkeren, schaven we iedere repetitie de show wat bij en wordt alles één geheel.

Na deze intensieve periode is het weer tijd om alles af te breken en te verhuizen naar de schouwburg. Al wat overblijft zijn de herinneringen aan een speciale periode welke we maar eens in de drie á vier jaar met elkaar beleven.

1 antwoord
  1. Nicole
    Nicole zegt:

    Wat een bijzondere camping was het! Zou best jaarlijks zo’n vakantie willen vieren… lekker dicht bij huis, en veel vakantievrienden! 💋

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *