blogs - fit4broadway-1.jpg

Fit 4 Broadway

“Drie keer knie op, neem je armen mee! Goed zo dames, en stap over die step!” Zomaar wat kreten in een sportschool waar alleen dames komen. Buiten het leren van de teksten, de nootjes en de choreografie moet ik toch ook wel heel erg hard aan mijn conditie werken.

Gewoon even lekker dansen en zingen doe je in de kroeg, maar Broadway vraagt veel meer. Broadway vraagt focus, concentratie én dus ook conditie! Op de een op andere manier wil het met mij niet altijd even goed lukken met die focus en coördinatie, en aan mijn conditie valt op het moment ook nog wel flink wat te verbeteren. Ik oefen en train dus veel en bedenk telkens nieuwe ezelbruggetjes voor het onthouden van de opstellingen, zwaaitjes, wijzen met links, rechts of allebei… en dan de voeten nog: stap ik naar rechts, en met welke voet begin ik?

Met de mezzi hebben we al meerdere malen geoefend en dat heeft absoluut zijn vruchten afgeworpen, want wat ging het lekker tijdens de laatste repetitie. We begonnen met de juiste voet, zwaaiden met de juiste hand in de enige goede richting en wat asymmetrisch of ongelijk was dat hoorde ook gewoon echt zo! We waren tekstvast en stapten op het juiste moment opzij om in gedachten al het moois te kunnen aanschouwen dat ons vorige week zondag in bijzijn van de dansers werd getoond. Wat dat moois was, kan ik hier natuurlijk niet vertellen, daarvoor moet je echt de show bijwonen!

Swingen, zingen en heel veel tekst! In de sportschool waar ik met regelmaat train, komen veel Broadway’ers en we hebben allemaal hetzelfde doel: vier keer vlammen tijdens een geweldige voorstelling. De sportschool waar wij ons gemiddeld drie keer per week afbeulen, is gespecialiseerd in focus en coördinatie, dus dat komt echt wel goed, daar ben ik niet bang voor.

Toch blijft het stretchen ná de training voor mij het lekkerste moment. Daarna even lekker bijkletsen met een kopje koffie aan een grote tafel waar de Broadway-flyers liggen en waar je altijd weer iemand kunt aanspreken over het doel van onze training. De kans is groot dat zij daarvan bewijs willen en inderdaad: kaartje verkocht, want eerst zien, dan geloven…

Maar voor het zover is, vandaag eerst nog even flink aan de bak; endorfine aanmaken! Oh, wat heerlijk, tijdens de training komt dat ene nummer langs en ik zing onhoorbaar mee, terwijl ik me concentreer op de wekelijks veranderende pas die mij zojuist is aangeleerd. Maar mijn focus ligt verkeerd, plotseling merk ik dat er zich inmiddels toch een paadje in mijn brein heeft gebaand. Ik ‘style en whyle’ me eerst naar rechts en dan naar links en ‘city’ mijn linker vinger omhoog.

“Nicole, je bent er met je gedachten niet bij”, zegt mijn sportinstructrice. Maar ze zit er helemaal naast, ik zit er gewoon heel lekker in! Dat laatste zeg ik haar ook, maar ze kijkt me aan of ik niet helemaal bij de tijd ben. “Eerst zien en dan geloven zeker?” Je raadt het al: weer een kaart verkocht!

fit4broadway

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *